Zoeken

Tema Italia bv

Dorpsdijk 35
6915 AC Lobith
Telefoon: 0316 - 54 46 26
Fax: 0316 - 544 012
E-mail: info@temaitalia.nl

Nieuws

Gambero Rosso 2009

Gambero Rosso 2009De Gambero Rosso is de meest toonaangevende wijngids van Italie. In de gids over het jaar 2009 zijn 2.250 producenten opgenomen, die rond de 18.000 wijnen hebben laten beoordelen. 339 wijnen kregen de hoogste waardering, te weten drie rode glaasjes.

Wij zijn er trots op dat de wijnhuizen Cavallotto, Corte Sant’Alda en Sorelle Bronca deze waardering is toegekend op resp. Barolo Bricco Boschis ’04, Valpolicella Sup. Mithas ’04 en Ser Bele ’05.

Tevens is de eigenaresse van Corte Sant’Alda, Marinella Camerani uitgeroepen tot ‘Grower of the Year’ een prestigieuze toekenning voor de jarenlange toewijding waarmee zij haar wijnen produceert.

   

Nieuw in het assortiment

Gelatina di Passito di GarganegaGelatina di Passito di Garganega

Nieuw in het assortiment van Tema Italia is gelatine op basis van wijn voor bijvoorbeeld een kaasdessert.

De gelatine is gemaakt van een passito van Garganega druiven, een speciale wijn van ingedroogde druiven. Deze Garganegadruif is tot ver in november aan de struik indroogd, waardoor de druif een diepe, zoete smaak krijgt. Nadat de wijn enkele maanden in vaten is gerijpt, wordt deze verwerkt tot gelatine.

De Gelatina di Passito di Garganega wordt in Italië vaak gebruikt als zoete 'tegenhanger' bij sterke kazen zoals Gorgonzola, Roquefort en Parmezan.

   

La Cucina Italiana

La Cucina ItalianaFeb/mrt 2004: Rubriek: Etichette

"Af en toe denken we iets van Italiaanse wijnen te weten. Dom, dom, dom. Want ogenblikkelijk schotelt de voorzienigheid, vertegenwoordigd door wijnimporteur Tema Italia, een ons geheel onbekende wijn voor: Malvasia di Casorzo. Pardon? Italië-expert bij uitstek Nicolas Belfrage wijdt er in zijn encyclopedische 'Barolo to Valpolicella' welgeteld één regel aan. Hij vertelt ons dat we hier te maken hebben met een wijngebied van slechts 50 hectare, gelegen in Piemonte, alwaar men rode, zoete, mousserende wijn maakt. Kan dat wat wezen? Kom, laten we maar even proeven. Potjandorie, wat is dat lekker!! Lichte mousse, delicate smaak met rins zuur met subtiel zoet, en dat alles omgeven door een welvend aroma van rozen, aardbeitjes en kersen-op-sap. Zeer flexibel inzetbaar. Drink dit gekoeld (10-12ºC), als aperitief, bij een voorgerecht (paté!) of bij een toetje (bavarois, fruittaartje)."